top of page

Ju jutsu

Ju jutsu is een oude Japanse krijgskunst, bestaande uit zowel gewapende als ongewapende technieken. Het wordt beschouwd als de voorloper van aïkido, karate en judo. Ju jutsu is in de basis een krijgskunst, gebruikt door de Samoeraï. Deze krijgskunst leent zich perfect voor zelfverdediging. Het is een alles omvattend systeem, er wordt gebruik gemaakt van: stoten, trappen, worpen, drukpunten,wurging- en klemtechnieken, ... de mogelijkheden, toepassingen en combinaties zijn vrijwel onbeperkt.

​Net zoals onze andere werkingen vertrekt de aanpak vanuit het jeugdwelzijnswerk. Verschillende wetenschappelijke studies hebben reeds aangetoond dat vechtsport een geweldig instrument is om de ontwikkeling bij jongeren te stimuleren. Iedere vechtsport baseert zich op waarden, normen en principes, in het ju jutsu is dit niet anders. Deze zijn zelfs prominent aanwezig. De verwachtingen omtrent houding binnen deze vechtsport vinden hun oorsprong in het bushido, de erecode van de samoerai. Dit maakt van ju jutsu een ideale sport om de ontwikkeling van jongeren, hun houding, sociale vaardigheden en zelfbeeld verder positief te ontwikkelen.​

De nadruk bij de lessen ligt dan ook op het ontwikkelen van sociale vaardigheden, ontplooien van een positief zelfbeeld en zelfzekerheid. De ju jutsu stijl die wordt aangeboden is het Shin Tai Ryu ju jutsu wat zijn oorsprong vindt in Hakku Ryu, Sin Ryu ju jutsu en aiki jutsu.

Trainingsmomenten in

Sporthal Provinciale Technische School Maasmechelen

dinsdag: 18.30 tot 20.00

donderdag: 18.30 tot 20.00

bottom of page