top of page

Jeugdhuis 't Lont jongerenwerking

De jongerenwerking van Thebe vzw gaat door in jeugdhuis ’t Lont en bestaat uit verschillende aspecten. Op het eerste zicht lijkt dit een reguliere jeugdhuiswerking, Thebe is echter een jeugdwelzijnswerking en dit komt ook binnen deze werking sterk naar voor.

De benadering van de doelgroep, de open houding, de kansen, het werken op maat, aandacht voor zowel de groepsdynamische processen als individuele hulpvragen, dit alles vertrekkend vanuit de leefwereld en zo veel mogelijk op vraag van de jongeren en hier passend mee aan de slag gaan, onderscheiden onze werking van het reguliere aanbod. De jongerenwerkers luisteren zonder te (ver)oordelen, er wordt tijd gemaakt voor alle onderwerpen en jongeren kunnen vrijuit hun opvattingen uiten en raad vragen. 

Als vertrekpunt voor de jongerenwerking is er de jeugdhuiswerking met als basis de instuif. De instuif is de meest laagdrempelige werking van de jongerenwerking, iedereen is welkom! 

​​

We richten ons op tieners en jongeren van 13 tot 25 jaar van Maasmechelen. In het jeugdhuis kan je vrienden ontmoeten, rondhangen, een luisterend oor  vinden, een antwoord of hulp vinden op verschillende vragen vanuit verschillende levensdomeinen, deelnemen aan verschillende activiteiten en bovenal een leuke vrije tijd te beleven. De instuifmomenten worden verzorgd door de jongerenwerkers van Thebe, bijgestaan door de kernleden.

Openingsuren

Maandag tot en met donderdag

18.00 -22.00

Vrijdag en zaterdag

18.00 - 23.00

bottom of page